Kategoriarkiv: Musik

At blive mindet om et godt spil

Klokken er snart syv om aftenen og jeg er endnu ikke kommet ud af min morgenkåbe. Jeg har arbejdet hjemmefra i dag, så det er ikke fordi jeg ikke har været produktiv… indtil arbejdstiden var ovre, og jeg skulle få tiden til at gå. Et besøg på reddit resulterede i at jeg har siddet de sidste timer og spillet den samme film, med en varighed på 1 minut og 45 sekunder, på Youtube.

Se så er man glad for at aftenerne er uden lektier!

Jeg kan vidst ligeså godt afsløre den med det samme. Det er en sang, der er lavet til Portal 2, som her er sunget af fire rigtig dygtige sangere. Lad mig præsentere: Turret Opera/Cara Mia (den findes desværre ikke uden effekter).

http://www.youtube.com/watch?v=gFCKhUgIziU

Det er en sang, der bringer minder om et fantastisk spil, som virkelig overbeviste mig om at computerspil kan være så fede som film. Jeg tror jeg brugte 2-3 dage på at gennemføre Portal 2, men da jeg var færdig med spillet, sad jeg med en følelse af at have overværet noget rigtig stort. Portal 2 i forhold til det originale Portal er lidt som Aliens i forhold til Alien: Temaet var det samme, men toeren var bare så meget mere storslået! Flere skuespillere, større omgivelser, længere varighed – det er på mange måder større end sin forgænger. Det gør mig heldigvis ingenting – tvært imod føles det for mig mere som en naturlig udvikling. Nok var toeren ikke omgivet af den samme hygge og mystik som originalen, men  det kompenserede den for på mange måder – og selv om spillet er så lineært som noget kan være, så føler jeg stadig det er værd at spille igen.

Hvert spil afsluttes af en sang, og selv om sangen i toeren (ikke den, jeg har linket til) aldrig kom op på samme niveau som “Still Alive”, så synes jeg at den mere bombastiske lyd passer rigtig godt til spillets størrelse og tempo.

Tak, Valve, for et rigtig godt spil!

Spil Dansk Dagen

I dag er en helt særlig dag. Det er nemlig Spil Dansk Dagen! Jeg mindes den første gang jeg hørte om det for mange år siden, hvor jeg ventede på bussen og det blev indskudt på P3 at det var Spil Dansk Dag. Dengang troede jeg at det var noget som P3 selv havde fundet på, men det viser sig at det er KODA, som står bag.

Masser af respekt for initiativet herfra! Det er vildt fedt at have en dag hvor man kan være sikker på at det, man bliver præsenteret for, er skabt og sunget af danskere. Jeg er flere gange blevet positivt overrasket over at numre, som jeg var sikre på var skabt i udlandet, rent faktisk er danske.

Når jeg kigger på min bruger på Last.fm, hvor jeg kan se en oversigt over det musik jeg har lyttet til siden 2007, bliver jeg klar over at jeg har en tendens til at lytte til britisk musik. Heldigvis har nogle danske numre også sneget sig ind med tiden. Det skal Det Elektriske Barometer have en stor tak for!

Jeg har bestemt mig for at linke til tre danske numre, som jeg synes rigtig godt om, og som jeg har lyttet meget til. Det første nummer er netop fra Barometeret og er ganske stille, men også enormt smukt. Teksten er både brutal og poetisk. Sangen findes på Youtube, men jeg har problemer med indlejring på siden, så du får et link til hhv. Youtube og Spotify.

Spotify: Mouritz/Hørslev Projektet – Kom Kom Kom

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=I64tfd5exho

Det andet nummer er også fra Barometeret. Et fantastisk nummer med A Kid Hereafter og Rebekkamaria! Desværre lyder resten af A Kid Hereafters numre ikke nær så godt i mine ører, men der er også tale om et meget vellykket nummer i mine ører! Personligt synes jeg det er fantastisk lyrik at synge “You’re the closest thing to porno in this town”.

Nummeret er svært at finde i en ordentlig udgave på youtube, så du må selv lede, hvis du vil høre det der. Heldigvis findes sangen på Spotify!

Spotify: A Kid Hereafter – Circuits Of Your Mind

Jeg har ikke hørt Circuits Of Your Mind i selve Det Elektriske Barometer, men derimod fra den jukebox-netradio, der kun spillede Barometer-musik, og som for nyligt blev lukket til fordel for P6 Beat. Den netradio har hjulpet mig gennem mange eksaminer og jeg tvivler desværre på at P6 kan være til ligeså stor hjælp.

Det sidste danske nummer er ikke fra Barometeret og heller ikke en single så vidt jeg ved. Det er Souvenirs, som jeg har lyttet rigtig meget til. Især de to første album og også en del ved de to efterfølgende. Nummeret er ikke til at opdrive på Youtube, men igen kommer Spotify mig til undsætning (det er virkelig ikke med vilje at jeg henviser til Spotify så meget, men det er altså virkelig, virkelig nemt!).

Spotify: Souvenirs – 13 02 46, Ven

Hav en rigtig god Spil Dansk Dag! Hvis du vil vide mere om det, og de arrangementer, som finder sted rundt om i landet, så tag at besøge deres hjemmeside: www.spildansk.dk

Hej Spotify!

I går tilmeldte jeg mig Spotify Premium. Det er altså enormt rart at have mulighed for at høre musikken uden at skulle frygte at blive afbrudt af reklamer med kommercielle bands, der falder så langt væk fra ens egen musiksmag, at man får ondt i ørerne!

I min søgen efter sange faldt jeg over en musiksamling, der hedder Life Is Music 2011 Vol.2. Samlingen er sikker hollandsk eller sådan noget, men det er super fedt med en samling af musik, som ikke kun indeholder singler, men som tilstræber en bestemt atmosfære. Her finder man udover singler fra Hard-Fi (Good for Nothing) og Coldplay (Every Teardrop is a Waterfall) bl.a. Lorelai af Fleet Foxes (som jeg ELSKER!).

Som en konsekvens af at lytte til albummet er jeg faldet pladask for Death Cab for Cuties “You Are A Tourist”, som kan findes her: http://www.youtube.com/watch?hl=da&v=qkk5wViJo-I

Jeg byder Spotify velkommen, og ser frem til lange tider i det selskab… nu skal jeg så bare tage mig sammen til at smide penge efter AirFoil, så jeg kan have musikken kørende på anlægget hele tiden. Den løsning vender jeg med stor sandsynlighed tilbage til!