Kategoriarkiv: Teknologi

7 dages tryout

I forbindelse med at patch 4.3 udkom til World of Warcraft, modtog jeg en invitation til at spille spillet gratis i syv dage (formentlig fordi jeg stoppede med at betale for spillet for flere måneder siden).

Det er tydeligt at Blizzard ønsker at styrke antallet af abonnenter, som har været faldende siden Cataclysm udkom. Jeg har benyttet mig af de syv dage, og jeg er fristet til at investere i at kunne få lov til atter at spille det og deltage i raids og hvad der ellers er.

En tanke, som har strejfet mig i den sammenhæng, er at de kun inviterer til en gratis uge. Jeg aktiverede mine syv dage søndag ved middagstid, hvilket (efter min erfaring) betyder at jeg ikke får lov til at spille mere end til middagstid den efterfølgende søndag. Kærestetid i weekenden betyder at jeg ikke har forfærdelig meget tid der, men jeg var absolut klar på at spille søndag aften, hvis jeg havde muligheden.

Anyways. Min tanke er at Blizzard burde udvide servicen til enten 8 eller 15 gratis dage. På den måde ville man have mulighed for at forbedre sit gear den første uge, og have en chance for at deltage i raids den efterfølgende (det er jo ikke fordi guildies er forberedt på at man dukker op). Desuden ville aktiveringsdagen ikke blive “delt op”, som det skete i mit tilfælde. De 1-8 ekstra dage tror jeg personligt ville betyde at flere ville begynde at betale igen; ikke alene fordi 4.3 er en god patch (for det synes jeg!), men fordi man har haft tid til at finde ind i en rytme.

Sang: Eurythmics – I Saved The World Today

SOPA-blackout

I går gik en række hjemmesider i blackout. Nogle valgte at blokere adgangen til hjemmesidens indhold med en side, der informerer om SOPA og PIPA, mens andre gjorde opmærksom på SOPA og PIPAs eksistens ved at censurere elementer på deres hjemmeside, som Google, der havde en sort bjælke over deres logo. Du kan se nogle af hjemmesiderne her.

Aktionen siges at være den første store demonstration på internettet, og jeg må tilkendegive at jeg ikke i min tid som internet-bruger (og det er efterhånden rigtig mange år!) har oplevet noget lignende. Jeg surfede flere gange rundt på de forskellige sider, for at nyde den igangværende demonstration og følelsen af, at noget stort var ved at ske. At man  reelt kun kunne gøre noget aktivt hvis man var bosat i USA, er så en anden side af sagen.

SOPA og PIPA er et udtryk for to ting. Det er et udtryk for den ekstreme lobbyisme, der finder sted fra underholdningsindustriens side, samtidig med at den er et udtryk for den teknologiske uvidenhed de mange (gamle) politikere i USA lider under. Dette kombineret giver en farlig cocktail, hvor almindelige borgeres rettigheder sættes over styr under påskud af at fem store filmselskaber, fire store pladeselskaber og nogle få bladhuse – som vel at mærke alle er internationale, hvorfor markedet ikke er meget anderledes i Danmark – skal tjene flere penge. Oprøret i går var på vegne af rigtig mange små virksomheder, so ikke har råd til at have lobbyister. Jeg er overbevist om at Google og andre ikke viser deres støtte pga. indtjening, men pga. bekymringer om at nogle få giganter kan styre rigtig meget af nettets indhold.

Min forhåbning er at internettet aldrig vil blive mere reglementeret end det er i dag. Regler er med til at hæmme mulighederne for radikalt at innovere på området. Som jeg har læst, så ville youtube have svært ved at eksistere, hvis SOPA havde eksisteret, da tjenesten blev etableret. Nettet er i stadig udvikling, og der vil stadig komme nye tjenester, som gør indhold mere tilgængeligt, end det er tilfældet i dag. Jeg mener at internettet ikke skal være pålagt bånd, men have lov til at udvikle sig. Det er netop pga. manglende lovgivning at man har kunnet udvikle tjenester, der appelerer så direkte til brugerne. På samme måde mener jeg at i hvert fald teknologiske patenter er til hindring for udvikling på området. Patenter er et udtryk for det overregulerede samfund, som den vestlige verden er blevet til, og en ophævelse af systemet ville formentlig medføre endnu bedre produkter og mere innovation. Jeg har ikke sat mig synderligt meget ind i patent-systemet, men den dag jeg gør, vil det være med det udgangspunkt, at det primært er et middel for store virksomheder, som kan sagsøge hinanden, mens mindre virksomheder har begrænset gavn af dem. Den diskussion må jeg hellere gemme til en anden gang.

Sang: Girls – Vomit

Hej Spotify!

I går tilmeldte jeg mig Spotify Premium. Det er altså enormt rart at have mulighed for at høre musikken uden at skulle frygte at blive afbrudt af reklamer med kommercielle bands, der falder så langt væk fra ens egen musiksmag, at man får ondt i ørerne!

I min søgen efter sange faldt jeg over en musiksamling, der hedder Life Is Music 2011 Vol.2. Samlingen er sikker hollandsk eller sådan noget, men det er super fedt med en samling af musik, som ikke kun indeholder singler, men som tilstræber en bestemt atmosfære. Her finder man udover singler fra Hard-Fi (Good for Nothing) og Coldplay (Every Teardrop is a Waterfall) bl.a. Lorelai af Fleet Foxes (som jeg ELSKER!).

Som en konsekvens af at lytte til albummet er jeg faldet pladask for Death Cab for Cuties “You Are A Tourist”, som kan findes her: http://www.youtube.com/watch?hl=da&v=qkk5wViJo-I

Jeg byder Spotify velkommen, og ser frem til lange tider i det selskab… nu skal jeg så bare tage mig sammen til at smide penge efter AirFoil, så jeg kan have musikken kørende på anlægget hele tiden. Den løsning vender jeg med stor sandsynlighed tilbage til!