Kategoriarkiv: Compusterspil

Hvad skete der for WoW?

Jeg har ikke tænkt mig at udtømme emnet, for det er et emne, man kan skrive rigtig meget om. Inspirationen til dette indlæg kom fra reddit, hvor mange giver deres bud på, hvad der kan være årsag til at WoW ikke længere er så populært, som det har været: http://www.reddit.com/r/gaming/comments/p7gx7/the_truth_about_vanilla_world_of_warcraft/

Nogle af argumenterne er, at indholdet bliver slidt, at det kun handler om at sidde i kø til næste event eller at det er blevet for let at opleve end-content.

Jeg er ikke uenig, men diskussionen fik mig især til at tænke på hvordan spillet efterhånden fokuserer på at inddrage dig i de ting, der kræver at du kigger på dine abilities. En vigtig del af spillet er blevet reduceret væsentligt: rejsetiden. I og med at man netop står i (en relativt kort) kø til en battleground eller dungeon og ikke længere skal flyve eller ride til destinationen, forsvinder meget af den tid, hvor man er aktiv uden at kigge på sine abilities.

Jeg skal ikke kunne sige om det har været med i Blizzards overvejelser, men jeg synes det er en skam at man ikke længere er tvunget til at nyde landskabet. I det store billede kan det kun være en fordel, hvis rejsetid udgør en vis procentdel af det samlede tidsforbrug. Ved at gøre det nemt at komme i dungeons (og i nogen grad battlegrounds, selv om det hurtigt blev ordnet efter introduktionen af Alterac Valley og Warsong Gulch) er der ikke længere nogen tid, hvor det mest fornuftige/produktive er at chatte med guildet eller ordne sit inventory under rejsen.

Af samme grund er jeg imod waypoint-systemet i Guild Wars 2, men jeg venter med at kritisere det indtil jeg oplever spillet. Jeg har meget høje forventninger til Guild Wars 2.

Sang: Marina and The Diamonds – Radioactive

At blive mindet om et godt spil

Klokken er snart syv om aftenen og jeg er endnu ikke kommet ud af min morgenkåbe. Jeg har arbejdet hjemmefra i dag, så det er ikke fordi jeg ikke har været produktiv… indtil arbejdstiden var ovre, og jeg skulle få tiden til at gå. Et besøg på reddit resulterede i at jeg har siddet de sidste timer og spillet den samme film, med en varighed på 1 minut og 45 sekunder, på Youtube.

Se så er man glad for at aftenerne er uden lektier!

Jeg kan vidst ligeså godt afsløre den med det samme. Det er en sang, der er lavet til Portal 2, som her er sunget af fire rigtig dygtige sangere. Lad mig præsentere: Turret Opera/Cara Mia (den findes desværre ikke uden effekter).

http://www.youtube.com/watch?v=gFCKhUgIziU

Det er en sang, der bringer minder om et fantastisk spil, som virkelig overbeviste mig om at computerspil kan være så fede som film. Jeg tror jeg brugte 2-3 dage på at gennemføre Portal 2, men da jeg var færdig med spillet, sad jeg med en følelse af at have overværet noget rigtig stort. Portal 2 i forhold til det originale Portal er lidt som Aliens i forhold til Alien: Temaet var det samme, men toeren var bare så meget mere storslået! Flere skuespillere, større omgivelser, længere varighed – det er på mange måder større end sin forgænger. Det gør mig heldigvis ingenting – tvært imod føles det for mig mere som en naturlig udvikling. Nok var toeren ikke omgivet af den samme hygge og mystik som originalen, men  det kompenserede den for på mange måder – og selv om spillet er så lineært som noget kan være, så føler jeg stadig det er værd at spille igen.

Hvert spil afsluttes af en sang, og selv om sangen i toeren (ikke den, jeg har linket til) aldrig kom op på samme niveau som “Still Alive”, så synes jeg at den mere bombastiske lyd passer rigtig godt til spillets størrelse og tempo.

Tak, Valve, for et rigtig godt spil!

7 dages tryout

I forbindelse med at patch 4.3 udkom til World of Warcraft, modtog jeg en invitation til at spille spillet gratis i syv dage (formentlig fordi jeg stoppede med at betale for spillet for flere måneder siden).

Det er tydeligt at Blizzard ønsker at styrke antallet af abonnenter, som har været faldende siden Cataclysm udkom. Jeg har benyttet mig af de syv dage, og jeg er fristet til at investere i at kunne få lov til atter at spille det og deltage i raids og hvad der ellers er.

En tanke, som har strejfet mig i den sammenhæng, er at de kun inviterer til en gratis uge. Jeg aktiverede mine syv dage søndag ved middagstid, hvilket (efter min erfaring) betyder at jeg ikke får lov til at spille mere end til middagstid den efterfølgende søndag. Kærestetid i weekenden betyder at jeg ikke har forfærdelig meget tid der, men jeg var absolut klar på at spille søndag aften, hvis jeg havde muligheden.

Anyways. Min tanke er at Blizzard burde udvide servicen til enten 8 eller 15 gratis dage. På den måde ville man have mulighed for at forbedre sit gear den første uge, og have en chance for at deltage i raids den efterfølgende (det er jo ikke fordi guildies er forberedt på at man dukker op). Desuden ville aktiveringsdagen ikke blive “delt op”, som det skete i mit tilfælde. De 1-8 ekstra dage tror jeg personligt ville betyde at flere ville begynde at betale igen; ikke alene fordi 4.3 er en god patch (for det synes jeg!), men fordi man har haft tid til at finde ind i en rytme.

Sang: Eurythmics – I Saved The World Today