Spil Dansk Dagen

I dag er en helt særlig dag. Det er nemlig Spil Dansk Dagen! Jeg mindes den første gang jeg hørte om det for mange år siden, hvor jeg ventede på bussen og det blev indskudt på P3 at det var Spil Dansk Dag. Dengang troede jeg at det var noget som P3 selv havde fundet på, men det viser sig at det er KODA, som står bag.

Masser af respekt for initiativet herfra! Det er vildt fedt at have en dag hvor man kan være sikker på at det, man bliver præsenteret for, er skabt og sunget af danskere. Jeg er flere gange blevet positivt overrasket over at numre, som jeg var sikre på var skabt i udlandet, rent faktisk er danske.

Når jeg kigger på min bruger på Last.fm, hvor jeg kan se en oversigt over det musik jeg har lyttet til siden 2007, bliver jeg klar over at jeg har en tendens til at lytte til britisk musik. Heldigvis har nogle danske numre også sneget sig ind med tiden. Det skal Det Elektriske Barometer have en stor tak for!

Jeg har bestemt mig for at linke til tre danske numre, som jeg synes rigtig godt om, og som jeg har lyttet meget til. Det første nummer er netop fra Barometeret og er ganske stille, men også enormt smukt. Teksten er både brutal og poetisk. Sangen findes på Youtube, men jeg har problemer med indlejring på siden, så du får et link til hhv. Youtube og Spotify.

Spotify: Mouritz/Hørslev Projektet – Kom Kom Kom

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=I64tfd5exho

Det andet nummer er også fra Barometeret. Et fantastisk nummer med A Kid Hereafter og Rebekkamaria! Desværre lyder resten af A Kid Hereafters numre ikke nær så godt i mine ører, men der er også tale om et meget vellykket nummer i mine ører! Personligt synes jeg det er fantastisk lyrik at synge “You’re the closest thing to porno in this town”.

Nummeret er svært at finde i en ordentlig udgave på youtube, så du må selv lede, hvis du vil høre det der. Heldigvis findes sangen på Spotify!

Spotify: A Kid Hereafter – Circuits Of Your Mind

Jeg har ikke hørt Circuits Of Your Mind i selve Det Elektriske Barometer, men derimod fra den jukebox-netradio, der kun spillede Barometer-musik, og som for nyligt blev lukket til fordel for P6 Beat. Den netradio har hjulpet mig gennem mange eksaminer og jeg tvivler desværre på at P6 kan være til ligeså stor hjælp.

Det sidste danske nummer er ikke fra Barometeret og heller ikke en single så vidt jeg ved. Det er Souvenirs, som jeg har lyttet rigtig meget til. Især de to første album og også en del ved de to efterfølgende. Nummeret er ikke til at opdrive på Youtube, men igen kommer Spotify mig til undsætning (det er virkelig ikke med vilje at jeg henviser til Spotify så meget, men det er altså virkelig, virkelig nemt!).

Spotify: Souvenirs – 13 02 46, Ven

Hav en rigtig god Spil Dansk Dag! Hvis du vil vide mere om det, og de arrangementer, som finder sted rundt om i landet, så tag at besøge deres hjemmeside: www.spildansk.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>